درمان ریشه

درمان ریشه دندان ( Root canal therapy ) در واقع خارج کردن عفونت و تمیز کردن ریشه ها ی دندان و پر کردن آنها با موادی است که از بروز مجدد عفونت جلوگیری کند .

اندودنتیکس یا همان عصب کشی دندان ( root canal ) با مورفولوژی ، فیزیولوژی و پاتولوژی مغز دندان یا ریشه دندان در ارتباط است. این شاخه وظیفه تشخیص مشکلات به وجود آمده در ریشه دندان، کمک به جلوگیری از بروز این مشکلات و البته درمان آسیب دیدگی های ریشه دندان را به عهده دارد .

واژه اندودنتیکس کلمه ای یونانی است به معنای داخل دندان ، اگر چه همه دندانپزشکان در زمینه تشخیص و درمان ریشه دندان آموزش های لازم را می گذرانند ، ولی شرایط بعضی از دندان ها به گونه ای است که حتما باید توسط اندودنتیست درمان شود. این متخصصین چند سال بیش از دیگر دندانپزشکان تحصیلات تکمیلی می گذرانند.

دندانهایی که درمان ریشه دندان یا عصب کشی می شوند می توانند یک عمر باقی بمانند . اما گاهی دندانی که روت کانال شده است به درستی ترمیم نمی گردد.درمان ریشه دندان
دندان روت کانال شده ممکن است ماه ها یا سال ها پس از درمان اولیه دچار درد یا ناراحتی گردد . در این صورت درمان اضافه ای می تواند به حفظ حیات دندان شما کمک کند.
دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک دندان ممکن است ترمیم نگردد . دندان ممکن است کانال های اضافه یا منحنی داشته باشد که قابل تمیز کردن نباشند . گاهی شکستگی یا پوسیدگی جدید ایجاد می شود که دندان شما را در معرض عفونت جدید قرار می دهد.
درمان مجدد ریشه اغلب پیچیده است و معمولا توسط متخصصین دندانپزشکی تحت عنوان اندودنتیست ها انجام می گیرد . اندودنتیست ها آموزش پیشرفته درمان ریشه دیده اند. آنها در حفظ دندان های طبیعی شما مهارت دارند. اندودنتیست ها از تکنولوژی هایی نظیر میکروسکوپ و تصویربرداری دیجیتال کمک می گیرند تا شما را راحت تر و سریعتر درمان کنند.

معالجه ريشه دندان (Root canal Therapy )


لابد همه اين ضرب المثل كه مي گويد : دنداني را كه درد مي كند بايد كشيد را شنيده ايد . ما هم بسيار شنيده ايم، ولي بايد توجه داشت كه سابقه اين ضرب المثل مربوط به زماني است كه علم دندانپزشكی وجود نداشته و افرادي بي صلاحيت مثل سلماني ها عهده دار امور دندانپزشكي بودند.

دندانپزشكان امروزي نه تنها درد را از بين برده ،بلكه باعث نگهداری دندان ها در دهان می شوند . از گذشته اي نه چندان دور تا بحال، عامه مردم لفظ عصب كُشي يا عصب كِشي را بجاي معالجه ريشه دندان بكار مي برند كه چندان صحيح نبوده و آنچه كه باعث رواج و شايع شدن اين اصطلاحات شده ، تصور مردم با توجه به از بين رفتن درد دندان بدنبال معالجه ريشه مي باشد. قسمت سخت دندان تشكيل شده از ميناـ عاج و سمان، كه بافت نرمي را در داخل و وسط دندان بنام پالپ ، احاطه كرده اند .

تعريف Root canal Therapy :


اين عنوان از سه كلمه Root به معناي ريشه ، و Canal به معناي مجرا و Therapy به معني معالجه تشكيل شده كه مفهوم كلي آن معالجه مجراي ريشه دندان می باشد و شاخه اي از دندانپزشكی است كه شامل دانش و اعمالی است كه به معالجه و حفظ ريشه دندان مي پردازد .

اگر درمان ریشه دندان شكست خورد ، درمان بعدی چيست ؟


اكثر دندانهايي كه معالجه ريشه آنها با عدم موفقيت همراه شده را مي توان با جراحی های اندودونتيكس نجات داد. دندانپزشک بعد از بي حس نمودن ، لثه دندان را به آرامي كنار زده و اقدام به قطع انتهای ريشه نموده و آن را از انتها نيز ترميم مي کند و دوباره لثه را مي دوزد .

آيا فقط ممكن است پوسيدگي بسيار وسيع بوده و قسمت اعظم آن نيز از بين رفته باشد و درد نداشته باشد و يا در اثر ضربه حتي در سال های دور، پالپ آن مرده، ولي دردي نداشته باشد. عدم وجود درد دال بر نفي بيماری پالپ و يا عدم نياز به درمان نمي باشد .

error: Content is protected !!