جرم گیری دندان
جرم گیری دندان
اکتبر 17, 2016
ترمیم دندان
روش های ترمیم دندان
اکتبر 18, 2016
پروتز دندان

پروتز دندان

پروتز دندان به دو نوع پروتز ثابت و پروتز متحرک تقسیم می شوند . پروتز های ثابت عبارتند از ایمپلنت ها ، روکش و پل های بین دندانی که همانطور که از اسمشان پیداست ثابت بوده و نمی توان آن ها را از روی دندان ها بیرون آورد.

پروتز های متحرک نیز به دو دسته کامل و پارسیل یا جزئی دسته بندی می شوند. پروتز متحرک را می توان از دهان خارج کرد و مجددا سر جای خود قرار داد.

از بین رفتن دندان دلایل زیادی می تواند داشته باشد که از آن جمله می توان به مواردی چون پوسیدگی یا آسیب دندان اشاره کرد.

پروتز دندان به معنی جایگزین کردن دندان از دست رفتهکاشت دندان )، بافت های نرم یا همه ی دندان ها از طریق روش های مصنوعی مختلف است . پروتز دندان همچنین به منظور روکش کردن قسمت قابل مشاهده ی دندان به کار می رود.

انواع پروتز دندان

پروتز ها به هر دو صورت  پروتز ثابت دندان  و پروتز متحرک دندان  وجود دارند . پروتزهای ثابت شامل روکش و پل هایی هستند که به دهان متصل می شوند . پروتزهای ثابت به دو صورت کلی و جزئی می باشند. پروتز متحرک هم که همان دندان مصنوعی می باشد .

پروتز دندان

اگر همه ی دندان ها از دست بروند چاره چیست ؟

اگر همه ی دندان ها از دست بروند ، یک پروتز کامل ( یک دست) استفاده می شود. پروتز کامل دندان وسیله ای متحرک است که جایگزین کل دندان ها می شود .

پروتز کامل همچنین می تواند توسط تعدادی ایمپلنت به دهان متصل شود. در این موارد  انواع پروتز دندان همچنان می تواند توسط شخص برای تمیز کردن از جا برداشته شود.

مدت دوام پروتز دندان

عادت کردن به پروتز دندان در ابتدا مدتی طول می کشد . به علاوه ، به دلیل التهاب بافتی داخل دهان باعث می شود پروتز در جای مناسبش ثابت نشود . این امر باید در ملاقات های منظم با دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد و در صورت لزوم پروتز می تواند تنظیم شود .

همواره رعایت بهداشت مدت دوام پروتز های دندانی را طولانی می کند . پروتز دندانی که به خوبی تمیز نگه داری شود ، می تواند در طول حیات فرد دوام داشته باشد .

error: Content is protected !!