از آنجا که افراد در مورد جرم گیری دندان اطلاعات کافی ندارند بسیار طبیعی است که نظریات اشتباه و شایعه ها را در این زمینه باور کنند.
یکی از این شایعه ها این است که با انجام عمل جرمگیری بر روی دندان ها آنها لق خواهند شد . این باور کاملا غلط است زیرا با انجام این عمل به هیچ عنوان دندان لق نمی شود.
پس از آن که جرم بر روی دندان می نشیند ، اسیدی که از جرم ها به وجود می آید سبب می شود تا بخشی از قسمت های دندان نابود شود و بنابر این دندان لق به نظر بیاید .
اما فرد بیمار متوجه این موضوع نخواهد شد و علت آن هم این است که حجم جرم ها به اندازه ایست که دور دندان را احاطه می کند و فرد اصلا حس نمی کند که بخشی از دندانش را از دست داده.ولی پس از آنکه جرم گیری دندان کاملا انجام شد، جرم ها از بین می روند و اکنون دیگر جرمی وجود ندارد که فضای از دست رفته میان لثه و دندان را پر کند.
بنابر این بسیاری این تصور را دارند که جرم گیری دندان ها را لق می کند.این نظر اصلا صحت ندارد و هیچ توجیه علمی برای آن وجود ندارد.
جرم با مسواک و خمیر دندان پاک نمی شود و برای این منظور از دندانپزشکان باید کمک گرفت، ضمناً خمیر دندانهایی که به عنوان ضد جرم معرفی شده اند دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده بوده و فقط رنگ و لکه های رسوب نموده بر دندان را که زنگ ( Stain ) نام دارد، تمیز می کنند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی گردد.
این خمیردندان ها، بعلت دارا بودن مواد ساینده زیاد ، ایجاد خراش های بسیار ظریف بر سطح دندان ها نموده و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می آورند
حتی اگر شما بهترین بهداشت دهان را داشته باشید ، باکتری هایی در دهان هستند که همراه با پروتیین ها و باقیمانده ها و محصولات جانبی مواد غذایی ، لایه نازکی با عنوان پلاک دندانی را بر روی دندانها تشکیل میدهند…
این پلاک ها، اطراف پرکردگی های دندانی و در امتداد لثه نواحی که دسترسی جهت تمیز کردن آنها پایین است تشکیل میشود. تشکیل پلاک دندانی خبر خوبی برای دندانها نیست.
چرا که باکتری های موجود در پلاک دندان با ترشح اسید ، مینای دندان را تحت تاثیر قرار داده و منجر به پوسیدگی می شود . از طرفی اگر این پلاکها برداشته نشوند ، کم کم آهکی شده و جرم تشکیل می شود . تشکیل جرم دندان چنان خزنده و به مرور زمان پیش می رود که فرد تصور میکند که این جرم بخشی از دندان اوست !!!!!
این تصور که جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد ناشی از همین تفکر است که فرد جرم را بخشی از دندان خود در نظر گرفته است .
حتما سالی یک بار جرم گیری دندان را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. البته بسته به نوع بزاق افراد جرم گیری می تواند زودتر یا خیلی دیرتر لازم باشد .
به یاد داشته باشید با روش صحیح مسواک زدن تشکیل جرم را به حداقل خواهید رساند .
اگر در موقع مسواک زدن دیدید که از ناحیه از لثه هایتان دارد خون میاید بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید .
به ناحیه ای که خون میاید بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید . مطمئن باشید که با خوب مسواک زدن و بیشتر مسواک زدن خونریزی به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.